Naczynia kuchenne i ich zastosowanie

AKCESORIA DO KAWY DLA PRAWDZIWEGO SMAKOSZA

AKCESORIA DO KAWY DLA PRAWDZIWEGO SMAKOSZAŻeby delektować się pyszną kawą nie trzeba być częstym klientem kawiarni, czy wydawać majątku na drogie ekspresy. Za sprawą odpowiednich urządzeń również w domowym zaciszu można przygotować idealnie aromatyczny napój.
Przeczytaj więcej

ZALETY PATELNI Z POWŁOKĄ NIEPRZYWIERAJĄCĄ

ZALETY PATELNI Z POWŁOKĄ NIEPRZYWIERAJĄCĄPatelnie z powłoką nieprzywierającą są niezwykle popularne - i nie jest trudno zrozumieć, dlaczego. Czyszczenie ich jest proste, a dzięki specjalnej powłoce, potrawy nie przywierają do powierzchni naczynia. Dziś na naszym blogu omówimy  właściwości patelni z powłoką non-stick.
Przeczytaj więcej

TAGINE - MAROKAŃSKI SMAK

TAGINE -  MAROKAŃSKI SMAKTagine (tadżin, tajine),  to tradycyjne marokańskie naczynie, którego tajemnica tkwi w jego stożkowej pokrywie, zapewniającej specjalną cyrkulację powietrza i przepływ temperatury, dzięki czemu potrawy przygotowywane w tagine są wyjątkowo soczyste i smaczne.
Przeczytaj więcej

10 WAŻNYCH RZECZY O MŁYNKACH DO MIELENIA

10 WAŻNYCH RZECZY O MŁYNKACH DO MIELENIAPieprz naturalny w duecie z solą, to  najczęściej używane przyprawy w naszych kuchniach. Świeżo zmielony i dodany do potrawy pieprz, oraz gruboziarnista,  pełna  mikroelementów sól, nadają posiłkom wyrazistości i podkreślają ich smak,  wzbogacając danie o nieocenione doznania smakowe.
Przeczytaj więcej

NACZYNIA ŻELIWNE - CO POWINNIŚMY O NICH WIEDZIEĆ?

NACZYNIA ŻELIWNE - CO POWINNIŚMY O NICH WIEDZIEĆ?Naczynia żeliwne, jeszcze do niedawna, były kojarzone z inną epoką, ale w ostatnich latach wracają do naszych kuchni,  przeżywając prawdziwy renesans.  Z artykułu dowiesz się jakie są plusy i minusy używania naczyń żeliwnych w gospodarstwie domowym.
Przeczytaj więcej
    This page uses cookie files to provide its services in accordance to Cookies Usage Policy. You can determine conditions of storing or access to cookie files in your web browser.
    Close
    pixel