Naczynia kuchenne i ich zastosowanie

10 ważnych rzeczy o młynkach do mielenia

10 ważnych rzeczy o młynkach do mieleniaPieprz naturalny w duecie z solą, to  najczęściej używane przyprawy w naszych kuchniach. Świeżo zmielony i dodany do potrawy pieprz, oraz gruboziarnista,  pełna  mikroelementów sól, nadają posiłkom wyrazistości i podkreślają ich smak,  wzbogacając danie o nieocenione doznania smakowe.
Przeczytaj więcej

Nowości marki Forchetto

Nowości marki ForchettoSzanowni Klienci w naszej ofercie pojawiły się kolejne nowości włoskiej marki Forchetto. Wśród kremowych i czarnych emaliowanych czajników, pojawił się również czajnik w kolorze białym.
Przeczytaj więcej

Zalety patelni z powłoką nieprzywierającą

Zalety patelni z powłoką nieprzywierającąPatelnie z powłoką nieprzywierającą są niezwykle popularne - i nie jest trudno zrozumieć, dlaczego.Czyszczenie ich jest proste, a dzięki specjalnej powłoce, potrawy nie przywierają do powierzchni naczynia.Dziś na naszym blogu omówimy  właściwości patelni z powłoką non-stick.
Przeczytaj więcej

Tagine - marokański smak

Tagine - marokański smakTagine (tadżin, tajine),  to tradycyjne marokańskie naczynie, którego tajemnica tkwi w jego stożkowej pokrywie, zapewniającej specjalną cyrkulację powietrza i przepływ temperatury, dzięki czemu potrawy przygotowywane w tagine są wyjątkowo soczyste i smaczne.
Przeczytaj więcej

Naczynia żeliwne - co powinniśmy o nich wiedzieć?

Naczynia żeliwne - co powinniśmy o nich wiedzieć?Naczynia żeliwne, jeszcze do niedawna, były kojarzone z inną epoką, ale w ostatnich latach wracają do naszych kuchni,  przeżywając prawdziwy renesans.  Z artykułu dowiesz się jakie są plusy i minusy używania naczyń żeliwnych w gospodarstwie domowym.
Przeczytaj więcej
    pixel