Opinie o Nas

Naczynia kuchenne i ich zastosowanie

ZALETY PATELNI Z POWŁOKĄ NIEPRZYWIERAJĄCĄ

ZALETY PATELNI Z POWŁOKĄ NIEPRZYWIERAJĄCĄPatelnie z powłoką nieprzywierającą są niezwykle popularne - i nie jest trudno zrozumieć, dlaczego. Czyszczenie ich jest proste, a dzięki specjalnej powłoce, potrawy nie przywierają do powierzchni naczynia. Dziś na naszym blogu omówimy  właściwości patelni z powłoką non-stick.
Przeczytaj więcej

TAGINE - MAROKAŃSKI SMAK

TAGINE -  MAROKAŃSKI SMAKTagine (tadżin, tajine),  to tradycyjne marokańskie naczynie, którego tajemnica tkwi w jego stożkowej pokrywie, zapewniającej specjalną cyrkulację powietrza i przepływ temperatury, dzięki czemu potrawy przygotowywane w tagine są wyjątkowo soczyste i smaczne.
Przeczytaj więcej

10 WAŻNYCH RZECZY O MŁYNKACH DO MIELENIA

10 WAŻNYCH RZECZY O MŁYNKACH DO MIELENIAPieprz naturalny w duecie z solą, to  najczęściej używane przyprawy w naszych kuchniach. Świeżo zmielony i dodany do potrawy pieprz, oraz gruboziarnista,  pełna  mikroelementów sól, nadają posiłkom wyrazistości i podkreślają ich smak,  wzbogacając danie o nieocenione doznania smakowe.
Przeczytaj więcej

NACZYNIA ŻELIWNE - CO POWINNIŚMY O NICH WIEDZIEĆ?

NACZYNIA ŻELIWNE - CO POWINNIŚMY O NICH WIEDZIEĆ?Naczynia żeliwne, jeszcze do niedawna, były kojarzone z inną epoką, ale w ostatnich latach wracają do naszych kuchni,  przeżywając prawdziwy renesans.  Z artykułu dowiesz się jakie są plusy i minusy używania naczyń żeliwnych w gospodarstwie domowym.
Przeczytaj więcej
    Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
    Zamknij
    pixel