Naczynia kuchenne i ich zastosowanie
10 ważnych rzeczy o młynkach do mielenia
Pieprz naturalny w duecie z solą, to najczęściej używane przyprawy w naszych kuchniach. Świeżo zmielony i dodany do potrawy pieprz, oraz gruboziarnista, pełna mikroelementów sól, nadają posiłkom wyrazistości i podkreślają ich smak, wzbogacając danie o nieocenione doznania smakowe.
Przeczytaj więcej
Przeczytaj więcej
Nowości marki Forchetto
Szanowni Klienci w naszej ofercie pojawiły się kolejne nowości włoskiej marki Forchetto. Wśród kremowych i czarnych emaliowanych czajników, pojawił się również czajnik w kolorze białym.
Przeczytaj więcej
Przeczytaj więcej
Zalety patelni z powłoką nieprzywierającą
Patelnie z powłoką nieprzywierającą są niezwykle popularne - i nie jest trudno zrozumieć, dlaczego.Czyszczenie ich jest proste, a dzięki specjalnej powłoce, potrawy nie przywierają do powierzchni naczynia.Dziś na naszym blogu omówimy właściwości patelni z powłoką non-stick.
Przeczytaj więcej
Przeczytaj więcej
Tagine - marokański smak
Tagine (tadżin, tajine), to tradycyjne marokańskie naczynie, którego tajemnica tkwi w jego stożkowej pokrywie, zapewniającej specjalną cyrkulację powietrza i przepływ temperatury, dzięki czemu potrawy przygotowywane w tagine są wyjątkowo soczyste i smaczne.
Przeczytaj więcej
Przeczytaj więcej
Naczynia żeliwne - co powinniśmy o nich wiedzieć?
Naczynia żeliwne, jeszcze do niedawna, były kojarzone z inną epoką, ale w ostatnich latach wracają do naszych kuchni, przeżywając prawdziwy renesans. Z artykułu dowiesz się jakie są plusy i minusy używania naczyń żeliwnych w gospodarstwie domowym.
Przeczytaj więcej
Przeczytaj więcej