Blog
ZALETY PATELNI Z POWŁOKĄ NIEPRZYWIERAJĄCĄ
Patelnie z powłoką nieprzywierającą są niezwykle popularne - i nie jest trudno zrozumieć, dlaczego. Czyszczenie ich jest proste, a dzięki specjalnej powłoce, potrawy nie przywierają do powierzchni naczynia. Dziś na naszym blogu omówimy właściwości patelni z powłoką non-stick.Przeczytaj więcej
TAGINE - MAROKAŃSKI SMAK
Tagine (tadżin, tajine), to tradycyjne marokańskie naczynie, którego tajemnica tkwi w jego stożkowej pokrywie, zapewniającej specjalną cyrkulację powietrza i przepływ temperatury, dzięki czemu potrawy przygotowywane w tagine są wyjątkowo soczyste i smaczne.Przeczytaj więcej
NACZYNIA ŻELIWNE - CO POWINNIŚMY O NICH WIEDZIEĆ?
Naczynia żeliwne, jeszcze do niedawna, były kojarzone z inną epoką, ale w ostatnich latach wracają do naszych kuchni, przeżywając prawdziwy renesans. Z artykułu dowiesz się jakie są plusy i minusy używania naczyń żeliwnych w gospodarstwie domowym.Przeczytaj więcej
NOWY TREND W KUCHNI - MIEDZIANE AKCESORIA

Zastosowanie miedzianych dodatków w kuchni i nie tylko. Z artykułu dowiecie się nie tylko jak modnie wykorzystać miedź dekorując wnętrza, ale również poznacie jej nietypowe właściwości.
Przeczytaj więcej











