Blog
Tagine - marokański smak
Tagine (tadżin, tajine), to tradycyjne marokańskie naczynie, którego tajemnica tkwi w jego stożkowej pokrywie, zapewniającej specjalną cyrkulację powietrza i przepływ temperatury, dzięki czemu potrawy przygotowywane w tagine są wyjątkowo soczyste i smaczne.
Przeczytaj więcej
Przeczytaj więcej
Naczynia żeliwne - co powinniśmy o nich wiedzieć?
Naczynia żeliwne, jeszcze do niedawna, były kojarzone z inną epoką, ale w ostatnich latach wracają do naszych kuchni, przeżywając prawdziwy renesans. Z artykułu dowiesz się jakie są plusy i minusy używania naczyń żeliwnych w gospodarstwie domowym.
Przeczytaj więcej
Przeczytaj więcej
Nowy trend w kuchni - miedziane akcesoria
Zastosowanie miedzianych dodatków w kuchni i nie tylko. Z artykułu dowiecie się nie tylko jak modnie wykorzystać miedź dekorując wnętrza, ale również poznacie jej nietypowe właściwości.
Przeczytaj więcej
Przeczytaj więcej